top of page
  • Writer's picturePappkastide tootja

Lainepapist pappkastide ja pappkarpide ajalugu (lühidalt).


Lühidalt pappkastide ajaloost.

Lainepapist pappkastide ajalugu
Lainepapist pappkastide ajalugu

19 sajandil Ameerika ettevõttja American Albert L. Jones mõtliskles selle üle, et tooteid võiks pakkide kangast riiete ja kottide asemel paberisse, siit saigi alguse lainepapi teekond. 1817 - Inglismaa tööstur Malcolm Thornhill leiutas esimese lainepapist kasti (ajaloolased väidavad, et Thornhill pole kunagi olemas olemas ja, et ta on müstiline persoon leiutatud internetikasutajate poolt). 1856 - Healey ja Allen patendeerivad esimese teadaoleva lainepapi kasutamise, mida kasutatakse mütsi elemendina. 1871 - Albert L. Jones patenteeris tema leiutise. 1874 - Ameeriklane Oliver Long leiutab kahekihilise lainepapi arendades Albert L. Jonesi leiutist (ta liimis lainelise paberi mõlemale poole siledad paberikihid).


1881 - Ettevõte Thompson ja Norris valmistasid esimese masina ühepikkuse lainepapi valmistamiseks, masinat esitleti esmakordselt Prantsusmaal - Exideuils. 1888 - Esimene lainepappi tootev masin pannakse tööle ( SOFPO, Exideuil ). 19. sajandi lõpp - Prantslased väidavad, et nemad on lainepapist pappkarpide leiutajad. Neil on isegi lainepapi muuseum Prantsusmaa kaguidas - Valreas, mis kinnitab seda. Samas need pappkastid olid üsna väikesed, käsitsi valmistatud ja väga tõenäoliselt ei teadnud neist keegi väljaspool kohalikku piirkonda. Teised allikad ütlevad, et esimese lainepapist pappkarbi leiutas 1890 aastal Šoti päritolu ameeriklane Robert Gair. 20. sajandi algus - Esimesed lainepapist masinad tulevad kasutusele Ameerika ja Euroopa pakenditööstuste poolt. Aja jooksul lainepapi ja pappkarpide tootmine areneb, laiendades sortimenti ja parandades pappkarbi kvaliteeti. Lainepapist pappkarpe hakatakse enim võtma kasutusele, sest ta näeb palju parem välja ning aitab ettevõtjatel nende tooteid paremini müüa. Tänapäev - lainepapist pappkarbid on kasutusel pea igas tööstusvaldkonnas ning toodete pakendamist ja transportimist on raske ettekujutada ilma pappkapide ja pappkastideta.

Soovite leida teie tootele sobiva pappkarbi või pappkasti? Valige sobiv pakendi tüüp fefco kataloogist ja võtke meiega otse ühendust: info@lainepapp.ee +372 5810 1979 või täitke päring meie kodulehel.

199 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page